dilluns, 1 d’agost del 2011

El Vatnajökull

Esmorzem en l'espectacular menjador del nostre alberg i ho fem amb ganes; hem de carregar molt bé les piles doncs avui és un altre d'aquells dies que recordarem. Passarem el dia al Vatnajökull, la glacera més gran d'Islàndia i una de les més grans d'Europa.


El primer contacte amb el Vatnajökull decidim fer-lo sobre rodes.



El punt de trobada és a la intersecció de la carretera F985 amb la carretera que puja cap a Jöklasel, a 840 m. sobre el nivell del mar, a la llengua glacial Skálafellsjökull. La pujada cap a Jöklasel, de 16 km, ja és tota una aventura doncs els últims 6 km exigeixen vehicles amb tracció a les 4 rodes.

Podríem pujar amb un dels super-jeeps que glacier jeeps posa a disposició dels que volem fer el tour però decidim fer-ho amb el nostre super-cotxe doncs després volem empalmar amb una altra excursió i preferim no dependre d'altres.


La idea original era passejar sobre el Vatnajökull tot estant dins un super-jeep, que ja mola, però un cop a dalt ens ofereixen, pel mateix preu, conduir una skiddo, és a dir, una moto de neu. Com ens hi podíem negar, oi? Vatnajökull, ja venim!!


El recorregut dura 1 hora, a la mitja horeta fem un descans, baixem de la moto, i flipem tot estant envoltats de quilòmetres i quilòmetres de gel. La llàstima és que ens plou una mica i que està tot bastant tapat, però en fi, no ens esgarra gens l'excursioneta!

A l'anada condueix el Juan...



...i a la tornada, m'armo de valor, i condueixo jo!


Una mica cansats (això de conduir una moto de neu implica concentració i moooolta força als braços) però molt satisfets de l'experiència, ens desvestim de tot l'equip que ens han deixat i tornem al cotxe. Baixem els 16 km que ens separen de la carretera principal i ens dirigim cap al sud, a la llengua glacial Svínafellsjökull, al parc nacional d'Skaftafell.


Contractem una excursió a peu (amb grampons) amb Icelandic Mountain Guides. Ens donen plaça a les 15:00 així que decidim primer dinar. Donat que tenim temps i la oportunitat de fer-ho, ho fem com a persones normals, asseguts a taula, que ja en teníem ganes!!!


A l'hora marcada, esperem al guia, que ens prepara els grampons a la mida de cadascú i pugem a l'autocar que ens acostarà a la llengua glacial.


Mireu! Si semblo la ventafocs!!! Ara, les sabates no són ni bufones ni de vidre!!!


Ja divisem Svínafellsjökull! Això té molt bona pinta!!


Amb els grampons ben col·locats i els piolets a la mà ja estem preparats per iniciar la caminada!


Caminem a través d'espectaculars escultures de gel glacial, serpentejant a través de les crestes de gel i les esquerdes profundes de la glacera. Una passada!

I tranquils papis, que no és gens perillós! No sabeu com s'enganxen els grampons al gel!!


El gel és brut degut a la cendra però durant la caminada descobrim esquerdes i forats on la cendra no hi ha arribat. Com devia ser aquesta excursió abans de l'erupció volcànica.... !!!


Ja amb els grampons a la mà ens acomiadem de la llengua Svínafellsjökull i del Vatnajökull doncs encara ens queda molt per fer!


Aprofitant que som al parc nacional d'Skaftafell no podem evitar acostar-nos a Svartifoss, la cascada negra.


La caminada és força més llarga del quilòmetre i mig que marca el cartell, i abans d'arribar-hi, passem per Hundafoss.


I per fi divisem Svartifoss!
El seu nom prové de les columnes basàltiques negres que la rodegen. Aquestes columnes hexagonals es van formar com a conseqüència d'un procés de cristal·lització extremadament lent a l'interior d'un flux de lava.


El Juan, com ja és habitual, no pot evitar tastar l'aigua!



I ja és hora d'anar fent camí cap a l'alberg, tot gaudint de la flora i la fauna locals!


Avui ens allotgem al Hostel Hvoll, una antiga granja convertida en alberg, que ens ofereix una habitació pels quatre super-senzilla i petitona, i un bany a compartir amb els altres alberguistes. Però no em queixo pas! La resta d'instal·lacions estan la mar de bé!


Havent sopant acabem de fer la digestió tot tancant la ruta que farem demà. On anirem?! .... Bona nit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada