Volem amb la Swiss air cap a Ginebra. Una hora i mitja de vol.
La veritat és que no hem pagat excessivament car el bitllet (uns 130 € per persona) i com es nota que no és una companyia Low Cost, i que és una companyia suïssa! Ja ho diuen que aquest país funciona la mar de bé!
Ens conviden a esmorzar (croissant i cafè amb llet) i, com no pot faltar, una rajola de xocolata suïssa!! La cosa comença bé!
Puntualment, a les 10:40 del matí trepitgem sòl suïs i el primer que fem (en el mateix aeroport) és entrar a l'oficina de l' sbb, la companyia de transport públic suïs. Tenim la sort de trobar un simpàtic treballador que després d'explicar-li quin és el nostre itinerari ens fa tots els càlculs possibles, amb les diferents opcions que la companyia ofereix i, finalment, ens recomana la Swiss Pass.
Deixem l' oficina amb una cua que arriba fins a la porta (si és que ens ha atès durant més de mitja hora!) i ja amb el bitllet que ens permetrà viatjar per tota Suïssa, durant 15 dies, a la butxaca, anem directes amb tren cap a l'alberg, a deixar les maletes. Ens allotgem al Geneve Youth hostel; el més econòmic que hem trobat i, tot i així, caríssim!
L'alberg es troba en el barri de Les Pâquis, a pocs minuts passejant de l'estació de tren de Cornavin, la principal, i on arribem des de l'aeroport.
Un cop instal·lats decidim arribar-nos al casc antic. El nostre alberg no hi està massa aprop però ja ens ve de gust passejar una mica i, a més, ho fem vorejant el llac.
Ginebra és la segona ciutat més poblada de Suïssa (després de Zuric) i es troba situada a l'extrem sud-occidental del llac Léman, on el llac flueix cap al riu Roine. Està envoltada per dues cadenes muntanyoses, els Alps i la serralada del Jura, les dos en territori francès.
Ens sorprèn (i no massa positivament) la calor i xafogor que fa. Però si hem vingut aquí a passar fred! Què en faré de la samarreta tèrmica... Així que el fet de no esperar-nos aquesta temperatura i que hem vingut amb ganes de trepitjar muntanyes nevades, fa que no estiguem massa entusiasmats a fer turisme per aquesta bonica ciutat.
Desprès d'una becaineta a la Treille, a les portes del casc antic i just davant del banc de fusta més llarg del món (126 metres) que a la hora que hi anem té sol,...
...ens decidim a visitar la catedral de Saint-Pierre. La façana clàssica i la torre meridional, d'estil gòtic flamíger, daten del segle XVI, però la catedral és del s.XII, i la construcció va durar un segle.
Ascendim a la torre nord (157 esglaons) per gaudir d'una esplèndida vista de la ciutat tot escoltant la melodia que toca el carilló, a totes les hores en punt, de dia i de nit, i que va canviant cada mes.
Al baixar...
...passegem pels carrers empinats i empedrats del casc antic i retornem al port.
Volem veure ben d' aprop el... sortidor.
El primer sortidor data del 1886, però per aquells temps només pujava fins a 30 metres. Ara bé, les bombes de 1600 cavalls de vapor que impulsen l'aigua pel sortidor actual (data del 1947) llencen 500 litres per segon a una velocitat de 200 km per hora i fins a 140 metres d'altura.
El sol comença a marxar, i estem cansats i acalorats, així que decidim tornar cap a la zona de l'alberg amb el vaixell-autobús, dutxar-nos, canviar-nos i sortir a sopar.
Mengem una bona pizza i una boníssima amanida abans de passejar de nit per la vora del llac Léman tot fent son per anar a dormir.
Demà hem decidit fer els possibles per no passar calor! Ginebra, ja et visitarem més detingudament en una altra ocasió, a l'hivern...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada